brasilien90

Det finns ett tiotal lodger att boka kring Manaus. Alla lodger kallar sig eco lodger har mer eller mindre samma utflyktsprogram som är anpassade till flygets ankomst och avgångstider.

Den stora skillnaden är hur långt från storstaden Manaus lodgerna ligger och därmed naturen som man gör utflykterna i.
Vi erbjuder även lodger med hög boendestandard, men de ligger oftast för nära storstaden Manaus, så man missar en del av den fantastiska djungelupplevelsen.

Amazon Lodge är en utmärkt lodge för den som vill komma riktigt nära den mytomspunna sydamerikanska regnskogen Amazonas. Lodgen flyter på vattnet och påverkas inte så mycket av hög och lågvatten som många andra lodger. Lodgen har numera åtta rum med toalett och dusch och tio rum utan toalett på rummet. För dem finns det tre bra toaletter och tre bra duschar. Lodgen har kapacitet för som mest 36 personer. Transfern till lodgen är en utflykt i sig. Den tar 3,5 - 4 timmar. Först minibuss till hamnen Ceasa. Därifrån båt över den breda floden via Meeting of waters och vidare med buss i 40 minuter (40 km ) och därefter snabbgående motorbår i 1,5 timmar.
Amazon Lodge tre och fyra och fem nätterspaket som är anpassade till flygtiderna och startar vid lunchtid.

Anavilhanas Lodge är ett alternativ till Amazon Lodge. Den ligger uppför floden Rio Negro vid Anavilhanas arkipelagen. Boendestandarden är högre, men naturen i omgivningen är inte alls lika fin eftersom man kan ta sig dit med bil.

Flera lodger som t.ex Amazon Eco Park ligger för nära storstaden Manaus och erbjuder inte samma naturupplevelser som de som ligger längre bort. Transfern i sig till de mer avlägsna lodgerna är som utflykt.

Eller varför inte hyra en egen båt och kryssa runt en vecka med privat guide, kapten och kock?