brasilien119

Halvön Buzios (armacao de Buzios) med mer än 20 olika stränder ligger mindre än tre timmars resa från Rio. Ofta kallas Buzios för Brasiliens St. Tropez.


Joao Fernandes anses vara den bästa stranden och den ligger på promenadavstånd från det lilla mysiga centrumet. Vibrerande nattliv, charmiga mindre hotell och stort utbud av bra restauranger lockar till sig Sydamerikas jet-set.


För de som önskar bad och avkoppling så är Buzios en perfekt plats. Buzios har visserligen ett litet centrum med Rua das Pedras (stengatan), men det är som att komma till en idyllisk liten ort. Ingen jäkt eller stress - bara sol och avkoppling och nöje. Eftersom det är en halvö så finns här alla typer av stränder. De som vill ha lugna stränder hittar sina paradisstränder och de som önskar hålla på med surfing hittar stränder lämpliga för att surfa. Här finns även bra möjligheter till både snorkling och dykning. För den som önskar så finns det en golfbana i närheten.
Det går att åka till Buzios året om. Buzios är som kallast i juli, men det är ändå varmare här en vad det är i juli i Sverige. Högsäsong december till februari är det riktigt varmt. Karnevalen är en stor högtid i Buzios eftersom många Rio och Sao Paulobor söker sig till Buzios vackra stränder.
Det går också att åka till Buzios som en dagsutflykt från Rio, men det är synd. Det finns så många fina stränder och så mycket att se och göra i Buzios, så platsen är värd mycket mer än en dagsutflykt.