Paradisön Ilha Grande ligger i resterna av den atlantregnskog som en gång i tiden täckte området endast femton mil från Rio.


Förr i tiden var Ilha Grande ett tillhåll för pirater och en fängelsö. Numera är Ilha Grande en naturupplevelse och ett fantastiskt resmål för den som vill ha bra badstränder i lugn miljö.

På ena sidan av ön ligger Praia Lopes Mendes, som räknas som en av världens absolut vackraste stränder. På stränderna inåt viken är förhållandena perfekta för snorkling i glasklart vatten bland tusentals fiskar. Här finns även djungelliknande vandringsleder, kolibrier och vilda apor samt den 900 meter höga toppen Pico de Papagaio. På ön finns ett mindre hotell med svensktalande personal.

Några avkopplande dagar på Ilha Grande är perfekt att kombinera med världsstaden Rio. Båtarna till Ilha Grande avgår från antingen Mangaratiba eller Angra dos Reis. Eftersom vi skräddarsyr resan går det själv att bestämma antalet nätter på respektive plats. En del föredra att även bo en natt på hotell i Rio igen innan hemresan medan andra väljer att åka från Ilha Grande till flygplatsen. Egen minibuss från Rio (hotellet eller flygplatsen) till båten till Ilha Grande kostar 2200 per transfer. Reguljär buss kostar kring hundralappen och avgår från busstationen (Rodoviaria) i Rio. Båtbiljetten ut till Ilha Grande kostar mindre än 50 kr.