brasilien27

Ett bra alternativ till bad och avkoppling i Rio är några dagar i Cabo Frio endast 16 mil från Rio.

Här finns den kanske finaste sanden bland de brasilianska stränderna och möjlighet till intressanta utflykter i den vackra omgivningen samt bra restauranger och nöjesliv.


Medan turister från Europa ofta söker sig till närliggande Buzios, så föredrar många brasilianska turister de vackra stränderna kring Cabo Frio. Praia do Forte är en sju kilometer lång sandstrand med den vitaste sanden och en härlig färg på vattnet. Lite längre bort från centrum ligger Praia do Peró och Praia das Conchas.
För stranddyrkarna finns en strand att besöka för varje dag. Det går också att göra trevliga båtutflykter samt snorkla, dyka och fiska.
Cabo Frio har 150000 invånare, men det finns ännu så länge inga stora hotellkomplex i Cabo Frio. Här bor man i mindre pousador. Enda undantaget är Hotel Malibu Palace som ligger utmed paradgatan på Praia do Forte. Inne vid kanalen c:a 800 meter från Praia do Forte finns det trevliga kvällslivet med många restauranger och barer.
Närliggande Arrial do Cabo ute på halvön är också ett trevligt alternativ med både lugna stränder (prainha) och stränder för surfare samt en fantastiskt vacker solnedgång. Arrial do Cabo har fina dykmöjligheter och många dykskolor. Dessutom går det köpa färska ostron i Arrrial do Cabo.