brasilien89

Bonito är en stor attraktion för brasilianska turister. Den lilla staden ligger c:a trettio mil söder om Campo Grande i delstaten Mato Groso do Sul i närheten av treriksröset Brasilien, Paraguay och Bolivia.

Förutom att staden ligger i väldigt vacker om skiftande natur så har det runt staden byggts upp närmare fyrtio olika attraktioner med inriktning på äventyr och natur. Allt i Bonito är väldigt välorganiserat. Huvuddelen av besökarna är brassar från södra Brasilien med bil. Det går att genom Brasilienexperten hyra speciella bilpaket där man kör Campo Grande - Pantanal -Bonito - Campo Grande. Den här delen av Brasilien är det ok att köra bil till skillnad från många andra platser.

I Bonito försöker man skydda naturen och har därför maximerat antalet besökare till både grottor och möjligheten att snorkla i floderna.
Biltransport är nödvändigt. Det går inte att gå melllan attraktionerna så det är lämpligt att boka utflykterna i förväg. Attraktionerna ligger runt Bonito och vissa så långt som 5 mil från samhället.

Flera av besöksmålen har blivit valda till Brasiliens bästa turistattraktion. Det mest populära är att snorkla och flyta i glasklart vatten samt grottbesök. Brasilienexperten rekommenderar att simma bland tiotusentals fiskar i Rio da Prata. Det finns två floder till med flutuacao/flytning men Rio da Prata anses ha mest fiskar. Ofta köper man en utflykt dit med lunch och detta bör bokas i förväg. En av de andra floderna heter Rio Sucuri (anacondafloden) och den anses om möjligt ha ännu klarare vatten. Det är ofattbart så mycket fisk det finns och i alla storlekar och färger.
Utöver det finns en plats med hundratals röda Ara papegojor som heter "Buraco das Arararas".

För de våghalsade så går det sänkas ned en i grotta på 72 meter och där göra en båttur och snorkla. http://www.abismoanhumas.com.br/ . Denna utflykten kostar cirka 2000 kr och måste bokas hemifrån. De tar endast högst 18 personer per dag. Det är också en höjdare – 10 poäng av tio möjliga.
För de som inte vill sänkas ned så finns ett annat alternativ i en närliggande grotta - Gruta do Lago Azul. Detta är Bonitos mest besökta turistattraktion med fantastisk vacker grotta. Här går man ned på vanliga trappor.

Det finns möjlighet till en ändå högre rappel i fria luften - Boca da Onca är en 90 meters rappel och där kan man även bada i vattenfall och gå vandringeleder. Helt ok men går inte att jämföra med Abismo Anhumas. Estancia Mimosa erbjuder också vacker natur med ridning, bada i vattenfall och vandringsleder.