Paradisön Fernando de Noronha ligger 310 km rakt ut i Atlanten.

De vackraste stränderna i Brasilien finns på Fernando de Noronha och en av de mäktigaste upplevelserna i Brasilien är snorkling eller tandemdykning i det klara vattnet bland tusentals fiskar, hajar, rockor och delfiner. Fernando de Noronha är ett naturreservat där stor hänsyn tas för att bevara miljön och inte störa det rika djurlivet. 


Här badar vi i de naturliga poolernas rena och klara vatten bland färggranna tropiska fiskar. Dolphins Bay är som världens största akvarium med stor mängd delfiner och fiskar.

De gröna sköldpaddorna kommer till ön för att lägga sina ägg och håller främst till på Leao beach. På ön finns också många vackra fågelarter som inte finns på andra håll i världen. Morro de Pico mountain är en 321 meter hög bergstopp som kan ses från hela ögruppen.
Vi rekommenderar också alla att prova på att dyka. Tillsammans med erfaren dykare kan du göra en tandemdykning i det klara vattnet för att se och uppleva en oförglömlig undervattensvärld på 15 meters djup. Du simmar bland alla dessa färggranna fiskar och vattenväxter 15 meter under havsytan. Det blir en oförglömlig upplevelse för resten av livet. Möjligtvis kommer du också se både rocka och haj (hajarna som finns på ön är inte farliga för människor). På väg ut till de fina platserna för dykning är chansen stor att se delfiner simma jämte båten.

Ön har tidigare varit både fängelsö och tillhört militären. Det finns inte många hotell på ön. De flesta som kommer hit har i förväg bokat ett paket och bor på någon av öns pousadas. Eftersom det inte finns så många hotell och efterfrågan på ön är stor så är boendet på ön förhållandevis dyrt, speciellt med tanke på pousadornas mycket enkla standard. Det finns en 5-6 pousador som valt att erbjuda lite högre standard men de tar betalt därefter. Generellt går det att säga att boendestandarden på ön är väldigt enkelt.
Trots detta är Fernando de Noronha en plats som verkligen kan rekommenderas. Man tar sig runt ön antingen på egen hand eller med beachbuggys som finns att hyra.

Fernando de Noronha ligger en timme före övriga Brasilien i tid.
Det tar en timma att flyga till ön från Recife. Det går att boka flyg till Fernando de Noronha med Azul och Gol från Recife. Det finns även mindre lokala flygbolag som inte går att boka hemifrån. Vid ankomst till ön betalas en lokal turistskatt f.n. c:a 160 kr per person och dag på ön. Det finns också en engångsavgift på 150 real för att få besöka nationalparkerna.