Fortaleza i delstaten Ceara är väl värt ett besök.


Njut av det soliga och fantastiska klimatet och de många härliga stränderna. Ät goda caranguejos (krabbor), besök after beach på Praia do Futuro eller upplev häftiga beachbyggyturer på Praia do Cumbuco.


I nordöstra Brasilien ligger snabbväxande Fortaleza. Staden har ett mycket behagligt klimat och befolkningens vänlighet är välkänd. Klimatet är väldigt solsäkert och det är ett av skälen till att staden blivit Brasiliens största och populäraste semesterort. Här finns många bra restauranger varav flera är vackert utsmyckade i sjörövarstil. På berömda Forro do Pirata som endast har öppet på måndagskvällarna dansas Forro ända fram till morgonen. Forro är den populära dans och musikstilen som påminner om Lambada.

Pirata är stort och vackert dekorerad vilket för övrigt hela området är. Inramningen på Pirata gör att man tror att man befinner sig några sekler tillbaka i en sjörövarhamn.

Många gör en dagsutflykt till den fina strand Praia do Cumboco strax utanför Fortaleza, där man badar och har möjlighet att åka beachbuggy i de höga sanddynerna eller att rida på den öde stranden. Nattlivet i stadsdelen Iracema är alltid häftigt och håller på långt fram på morgonen.

De flesta föredrar att bada på stranden Praia do Futuro men de flesta hotellen ligger i stadsdelen Meireles.
Det finns speciella paket att köpa på plats med utflytker till de olika stränderna. Utflykter med övernattning kan lämpligen göras till de trevliga stränderna Canoa Quebrada österut eller Jericoacoara som ligger västerut.

Fortaleza kan t.ex. nås med det portugisiska flygbolaget Tap eller det brasilianska flygbolaget Tam.
Bästa flygförbindelsen till Fortaleza har portugisiska flygbolaget Tap. Med Tam kan man kombinera Fortaleza med Rio de Janeiro.  Kontakta Brasilienexperten för information.

Praia do Futuro och Meireles är två av de populära stränderna i Fortaleza och strax utanför ligger Canoa Quebrada.