Hade det inte varit för att Jericoacoara är så fantastiskt så hade nog ingen kommit dit.

Det är svårt att uttala och ännu svårare att komma dit. Jericoacoara ligger trettio mil väster om Fortaleza och de sista två och en halv milen åker man över sanddynerna med stabila fordon.


Jericoacoara (i folkmun Jeri) har fortfarande kvar sin charm som fiskeby. Trots att Jericoacoara inte har alla de ingredienser som en paradisstrand ska ha, så finns Jericoacoara ständigt med på topplistor över världens bästa stränder på t.ex Travel Channel. 1987 valdes Jericoacoara som en av världens tio bästa stränder av New York Post.
Jericoacoara betyder på det lokala indianspråket kajmanen som solbadar. Fiskarna tyckte att stenen med ett hål i, utifrån havet såg den ut som ett kajmanöga på en kajman som solbadar och därför döpte de platsen till Jericoacoara.
På dagarna kan man göra dagsutflykter med beachbuggy till härliga platser och olika stränder, syssla med vattensporter, capoeira eller bara ta det lugnt.
Varje eftermiddag samlas folket uppe på den höga sanddynan för att beskåda solnedgången - kanske den vackraste solnedgången i världen. Sanddynan som kallas Duna do por-do-sol (solnedgångsdynan) har formats av vindar från Afrika och är mer än 30 meter hög.
Kvälls och nattlivet är hektiskt med många restauranger och barer och så klart mycket forro och reggae.
För de som anländer västerifrån så går det åka beachbuggy från Camocim till Jericoacoara.

Pedra Furada (stenen med hål i) gav namnet Jericoacoara eftersom det liknade ett kajmanöga.