Många som besöker Foz do Iguaçu är endast ett och ett halvt dygn på plats.


För dem är det viktigt att redan samma dag man anländer göra en utflykt till t.ex. brasilianska fallen. Det är nödvändigt att komma in i nationalparken innan den stänger kl 17.00.

Det går sedan vara kvar så länge man vill. Nästa dag kan sedan lämpligtvis inledas med tidig avresa till argentinska fallen och sedan kanske på eftermiddagen ett besök i Paraguay. Det påstås dock att det är bättre att besöka argentinska fallen på eftermiddagar och brasilianska fallen på förmiddagar beroende på solljuset. Utflykter finns att boka på hotellen, flygplatsen eller kan bokas hemifrån. Brasilienska fallen och nationalparken:. De flesta hotellen ligger mellan staden på väg ut mot nationalparken. Vid fallenhar man en fantastisk utsikt med hela fallet framför sig. Man går c:a 800 meter parallellt med fallet och kan även gå ut på en gångbro strax nedanför fallet. Utflykten tar c:a tre timmar.
Argentinska fallen: Det finns mer att se i den argentinska nationalparken än i den brasilianska. Räkna med c:a 5 timmar för utflykten. I nationalparken så åker man tågbana till djävulens strupe där man går ut 1100 m på en gångbro och hamnar precis ovanför det högsta fallet. Därefter tågbanan tillbaka till de övre och nedre gångbroarna. På den nedre kan man köpa äventyrsutflykter och åka båt ut till ön San Martin. Ibland tar det tid att komma in och ut i Argentina.
Paraguay: Besök i Ciudad del Este. Vi rekommenderar att man åker över bron med minibuss eller taxi även om det ofta blir köer på återresan. Detvär en salig röra med försäljare i den paraguayanska gränsstaden. Kontrollera noga kvaliteten på det Ni eventuellt köper.
Macucosafari: Gummibåtssafari på den brasilianska sida ända fram till fallen och räkna med att blr ordentligt blöt. Samma tur på argentinska sidan är mindre dyr.
Show på Churrascaria Rafain: Bra och varierande daglig show med en presentation av sydamerikansk musik med allt från paraguayansk harpa, peruanska panflöjter till mexianska trumpeter samt så klart tango, samba och capoeira. Maten håller hög klass.
Helikoptertur: Utanför den brasilianska nationalparken kan helikoptertur över fallen beställas.
Itaipu: Besöket inleds med presentation på film och sedan en rundtur med tid för fotograferingen inne på kraftverket. För större grupper med tekniskt intresse finns tekniskt besök där man får inblick i alla tekniska detaljer.
Golf: För de med golfintresse finns en bra golfbana i Foz do Iguaçu.
Ecoäventyr: Whitewaterrafting och klättring finns för de med specialintresse.

brasilien37