Södra Pantanal innebär att man flyger till Campo Grande och sedan fortsätter västerut t.ex till Caiman Lodge (21 mil) utanför Miranda.

Vägen fortsätter hela vägen till gränsstaden Corumba 44 mil från Campo Grande. Corumba är en stor stad med c:a 100000 invånare på gränsen till Bolivia. De flesta rancherna och ekolodgerna ligger en bra bit bort bort från den stora vägen.


Det finns både hotell och båtar specialiserade för fiske samt hotell för ekoturism. Numera finns det en järnväg.

Pantanal Express
Serra Verde express har ett tåg som startar i Campo Grande via Aquidauana och Miranda lördagar med retur på söndagar. Resan är 22 mil lång och tar sju timmar. Man Priset vairerar beroende på om det är ekonimiklass, turistklass och executiveklass. Tåget stannar i Piraputanga, Aquidauana (för lunch) och slutligen Miranda. Det är tänkt att i framtiden ska tågresan gå hela vägen till Corumbá. Tåget har plats för 400 passagerare och består av nio vagnar inkl restaurangvagnen Det kör endast i 35 km i timmen så att det ska var möjligt att fotografera genom de stora panorama fönstrena. Huvudsysselsättningen i Miranda är fiske. Det finns Kadiwéu indianer strax utanför staden.

Kontakta Brasilienexperten för information om speciella paket för ornitologer och ridintresserade och specialprogram för att se jaguar..
Den mest uppskattade lodgen av alla här Recanto Barra Mansa, som ligger i en otroligt vacker natur. Det enda sättet att komma dit är att flyga, vilket innebär att den kostar betydligt mer än övriga lodger.
En av de mest uppskattade lodgerna är högklassiga Caiman Lodge, som ligger på ett 53 hektar stort område. Här bor man i tre eller fyra nätter och gör utflykter i den vacka naturen. Precis som så många andra lodger är Caiman Lodge fortfarande en boskapsranch och har speciella paket för de som vill pröva på cowboylivet.

Pantanal är känt för sitt fina fiske. Det finns speciella hotell eller båtar att på för de fisleintresserade som väljer att åka till Pantanal för att uppleva de fina fiskemöjligheterna.