Norra Pantanal innebär att man flyger till Cuiaba och sedan fortsätter söderut elva mil till Pocone. Följ med på våra populära jaguarresor med två nätter längst i Pantanal.

I Pocone startar vägen transpantaneira som sedan fortsätter över 122 träbroar och 149 km till Porto Jofre. De flesta ekolodgerna och rancherna ligger utmed vägen och man gör utflykter på logens område eller i dess närhet. Kajmaner, storkar, ema ser de flesta, men de finns även chans at få se jaguar, uttrar och tapirer samt den sällsynta blå papegojan Hyacintara.


Det finns lodger specialiserade för ekoturism samt både hotell och båtar som är specialiserade för fiske. Brasilienexperten erbjuder speciella paket för att se jaguar. Bästa tiden är från juli - september. Begär offert. Naturvänner brukar även uppskatta Chapada dos Guiamaraes som ligger sju mil från Cuiaba. Här slutar höglandet drastiskt och det platta landskapet tar vid. Den vackra naturen och de många vattenfallen bl.a. det 86 m höga fallet döpt till brudens slöja lockar både europeer och brasilianska turister.

En av de mest uppskattade lodgerna är Pousada Piuval döpt efter det färgranna trädet som är symbol för Pantanal. Piuval ligger i början på Transpantaneira och lodgen är på 7000 hektar.

De flesta lodgepaketen är på tre eller fyra nätter. För de som är verkligt naturintresserade så har vi ett veckolång program med stor varaiation. Kontakta Brasilienexperten för mer information.

Dag 1 ) Ankomst till Piuval Lodge
Dag 2) Utflykt (åker till en attraktiv plats för vandring) på förmiddagen och båtfärd på eftermiddag.
Dag 3) Ridning till en attraktiv plats och på eftermiddagen vandring
Dag 4 ) Ridning på morgonen och transport med terrestrial safari till Pouso Alegre Lodge. På eftermiddagen vandring
Dag 5) Vandring) på förmiddagen och ridning på eftermiddag. På kvällen nattsafari.
Dag 6) Vandring på morgonen och sedan transport via Cuiaba till Chapada dos Guimaraes. Solnedgångstur till stenstaden (cidade de pedra) med fantastisk utsikt..
Dag 7) Utflykt vandring genom savannen med bad i olika vattenfall. På kvällen solnedgångstur vid brudens slöja.
Dag 8) Transfer till flygplatsen.
Kontakta Brasilienexperten för information om speciella paket för ornitologer och ridintresserade. 

Jaguarresorna är lämpligast från maj till november med juli till september som absolut bästa månaderna. En hel dag tillbringas i båt vid floden längst in i Pantanal vid Porto Jofre med avsikten att se jaguar i vilt tillstång.  

Nordväst om Cuiaba finns en annan attraktiv plats. Här ligger Nobres med stora grottor och fantastsikt snorkling i klart vatten. Man flyter med strömmen i cirka 45 miinuter och behöver endast styra. Har man tur kan man få se även rockor, men garanterat ser man hundratals fiskar. Det är även gott om stora fiskar som Dourados.

Norr om Cuiaba ligger Chapada Guimares, som är Sydamerikas medelpunkt. Härifrån är det lika långt till Atlanten som till Stilla Havet. Högplatån slutar tvärt vid Chapapda das Guimares och bildar vackra klippformationer och vattenfall. Vattenfallet brudens slöja är det mest kända vattenfallet i området.