Det var i Porto Seguro som portugisen Cabral steg i land år 1500, när han upptäckte Brasilien.

Han trodde han hittat en obetydlig liten ö. De milslånga vita stränderna i Porto Seguro och närliggande Arrial d´Ajuda och Trancoso i kombination med den avslappnade stämningen är ett måste att besöka för de som gillar nöje och avkoppling. Porto Seguro står för fantastiska stränder i kombination med mycket nöje och avkoppling.


Inled kvällarna med en promenad på huvudstråket ”passarela do Àlcool. Utflykter med båt till korallrev är ett måste. Ett intressant avbrott från badandet är ett besök i närliggande Jaqueria indianreservat strax norr om Porto Seguro. Ddär man kan följa Pataxóindianernas kultur och historia. För golfintresserade är kanske världens vackrast belägna golfbana i Trancoso väld ett besök.
Både söder och norr om Porto Seguro ligger den ena stranden efter den andra. De flesta är väldigt vackra med vit sand och gröna palmer.
Porto Seguro är en av de populäraste badortern för brasilianska turister, och är speciellt populär på högtider som karneval och nyår. Natt livet är enastående bra och många brasilianska stjärnor kommer regelbundet dit för att uppträda.

Det finns många hotell i Porto Seguro. Inne i staden finns mindre pousador och hotell. De flesta väljer att bo strax utanför staden på de hotellkomplex som ligger norrut längs kusten, för att sedan ta sig in till staden på kvällarna. Ett alternativ är också att bo i Arrial d´Ajuda fem kilometer söder om Porto Seguro. Tempot i Arrial d´Ajuda är om möjligt ännu lägre än i Porto Seguro. Det är nödvändigt att åka båt eller flotte över floden för att komma dit från Porto Seguro..
Det kan vara lite krångligt att komma till Porto Seguro för de som reser med flygpass. Antingen man måste man flyga tillbaka till Salvador eller så måste man byta flygplats i Sao Paulo.