brasilien98

Brasilienexperten AB arrangerar resor till Rio de Janeiro. Vi både skräddarsydda resor på egen hand och arrangerar resor med svensk färdledning. Vi kan erbjuda över 70 hotell i Rio de Janeiro. 


Rio de Janeiro är en av de vackraste städerna på jorden.
Det påstås att Gud skapade jorden på sex dagar och den sjunde dagen ägnade han sig helt åt Rio - därav dess skönhet. Det ligger mycket i det för Rio är en otroligt vackert stad. De gröna kullarna och de härliga stränderna gör att resenären fängslas av staden. Hela världen fascineras av Rio både för dess skönhet och för den säregna rytmen och den kosmopolitiska elegansen.
Rio har mycket att erbjuda. Det sköna klimatet och de härliga stränderna Copacabana och Ipanema samt ett stort utbud av intressanta utflyktsmål. Det är mycket folk på stränderna året om. Passa på och njut av det behagliga strandlivet och den pulserande storstaden. Det finns dessutom moderna shoppingcenter och ett nöjesliv utan motsvarighet någon annanstans i världen. Nattlivet i Rio håller på till långt fram på morgonen.

De flesta turisthotellen ligger i stadsdelen Copacabana inklämd mellan bergen och den 4,5 km långa stranden. Sitt gärna ned på någon av de många kaféerna på Avenida Atlantica och drick en "chopp" - iskall brasiliansk öl - medan vackra solbrända mulatas promenerar förbi i den speciella tangabikini som är utmärkande för det brasilianska modet. Se strandfotboll eller fotbollsvolleyboll skickligt utförd av tekniska brassar. Har du tur kan du se den brasilianska legenden Romario, som älskar att spela fotbollsvolleyboll på stränderna.
Nyårsfesten i Rio är en festlighet där stränderna fylls av folk - väl så festlig som karnevalen.
På båda sidor om Rio ligger attraktiva badorter där förmögna Riobor själva kopplar av. Buzios har blivit det mest populära och har förvandlats till lekstuga för rika Riobor, medan Angra dos Reis har många små trevliga vikar med bra badmöjligheter. En av öarna Ilha Grande var en gång i tiden ett ökänt piratnäste.
Rioborna kallas för Cariocas. Förutom stranden så älskar Rioborna fotboll. Som regel spelar något av de fyra storlagen match på Maracanastadion på söndagar. Följande lag räknas som storlag i Rio: Flamengo - det populäraste laget, Vasco da Gama och de gamla stjärnlagen Botafogo och Fluminense.
Klimatet i Rio är härligt varmt. November - mars är det väldigt varmt. När det är som minst varmt i juli, så är det som den svenska sommaren.

Vi rekommenderar utflykter till sockertoppen, Corcovado med jesusstatyn, tropiska öar samt fotbollsmatch. På egen hand kan man även besöka Hippiemarknaden på Ipanema på söndagar eller det nya samtida konstmuseumet i Niteroi. Tijuaca nationalpark är värd ett besök under den brasilianska sommaren. Bondinho d.v.s spårvagnen som går över akvedukten från centrum till den bohemiska stadsdelen Santa Teresa är också ett populärt utflyktsmål i Rio. En excentrisk konstnär Selaron från Chile har mycket vackert utsmyckat en av trapporna upp till Santa Teresa med kakel och detta har snabbt blivit en sevärdheter och dessutom en populär plats att spela in musikvideos.
Utöver de vanliga utflykterna så kan även Hanggliding på 560 m höjd över Sao Conrado bokas. Är Ni golfintresserad så pröva på någon av Rios extremt fina golfbanor.
Kombinera gärna med badupplevelser på Ilha Grande 15 mil från Rio eller historiska Parati 22 mil från Rio. Ilha Grande kan t.ex nås med buss från Rodoviaria till Angra dos Reis och sedan båt ut till Ilha Grande. Det går att åka taxi hela vägen de 15 milen till Angra dos Reis till vettigt pris. Leta upp en pålitlig taxi och kom överens om ett pris (pruta). Det finns även båtar från Mangaratiba som ligger något närmare Rio än Angra.

På andra sidan Rio har vi framförallt Buzios och Cabo Frio. Buzios är en halvö som ligger 17 mil från Rio. Buzios har många trevliga och små stränder m blått och kristallklart vatten. En del av stränderna har lugnt vatten medan andra lämpar sig för surfing. Området blev först känt genom Brigitte Bardot på 1960 talet.
Vi rekommenderar ett besök på en Churrascaria för en "Rodizo" som är en måltid där kyparna springandes serverar gott kött tills du inte orkar äta mer.