brasilien4

Staden Rio de Janeiros stränder är många och välkända. De flesta väljer att bo på Copacabana och Ipanema för att uppleva det så omtalade brasilianska folk och strandlivet.


Stränderna är cirka 4,5 kilometer långa. Den östra delen av Copacabana kallas för Leme och den västra delen av Ipanema kallas för Leblon. I anslutning till Ipanema finns även stranden Arpoador, där vågsurfarna brukar hålla till. Stundtals kan det vara ganska höga vågor och strömmar, fast i närheten av fortet på Copacabana är det alltid mindre vågor.


Inne i Guanabarabukten ligger bl.a stränderna Flamengo och Botafogo. Vattenkvaliten anses vara bättre på Copacabana och Ipanema.
Bortom Ipanema (västerut) kommer först stranden São Conrado där hanggliders håller till. De hoppar ut från 560 meters höjd och landar på São Conradostranden. Därefter kommer den moderna stadsdelen och stranden Barra da Tijuca. Delstaten Rio de Janeiro har många jättefina stränder i båda riktningarna från staden Rio de Janeiro. Längre österut ligger Buzios och Cabo Frio och längre västerut har vi paradisön Ilha Grande och historiska Paraty.