brasilien nya00050

Vi rekommenderar ett besök på en Churrascaria för en "Rodizo". Det är en måltid där kyparna springandes serverar gott kött tills du inte orkar äta mer. Notera att de dyrare restaurangerna för Rodizo ofta har finare köttsorter än de billigare.

Favoritrestauranger i Rio:
Carretao - Köttrestaurang där man får äta hur mycket man vill (Rodizo) för ett billigt pris (c:a 30 Real).
Det finns tre Carretao restauranger: Vid Praca de Lido på Copacabana, på Rua Siqueira Campos på Copacabana samt på Ipanema på Rua Visconde de Piraja i ena hörnet av Praca General Osorio.

Churrascaria Palace Grill - Köttrestaurang där man får äta hur mycket man vill (Rodizo) för c:a 60 Real. Ligger på tvärgatan öster om Copacabana Palace.

Garota da Ipanema på Ipanema (restaurangen där den berömda sången flickan på Ipanema skrevs) har bra mat - pröva Churrasco Misto.

Maurius i Leme i ena hörnet av Copacabana för en högklassig middag. Det finns två Maurius jämte varandra: en för fisk och skaldjur och en för köttrodizo. Beställ bord i förväg.

Le Maison på Avenida Atlantica har bra kvalite på maten och är prisvärd. Pröva gärna ostron och deras köttbricka Churrasco Misto eller deras egna specialiteter kallad Le Maison kött eller fisk.

La Trattoria Rio är en liten välbesökt och prisvärd italiensk restaurang på Rua Fernando Mendes.

Siqueira Grill på Rua Siqueira Campos på Copacabana. Bra mat där man betalar per vikt.

Är man i centrum kan man passa på att äta och betala per vikt på restaurang Mr Opi som ligger på Rua da Quitanda 51.

Portionerna i Brasilien är rikliga och tänk på att rätterna på menyn ofta är avsedda för två personer. Serviceavgift 10% tillkommer på de flesta priserna. Är man ensam eller inte så hungrig så rekommenderas besök på någon av de många restauranger där man betalar per vikt.