Det finns flera platser att välja på för de som söker bad utanför Salvador.

Morro de Sao Paulo
Morro de Sao Paulo är så klart det första alternativet. Vackra stränder, sol och bad samt charmig by gör platsen till en en verklig favoritplats i Brasilien.
Ön upptäcktes 1531. Numera kommer man lättast hit med katamaran (med biotur kostar enkelresan 50 real) från hamnen i Salvador eller med taxiflyg direkt från Salvadors flygplats. Katamaranresan över tar en timme och fyrtio minuter.
Här finns många mindre pousadas, som är trevliga och prisvänliga. Morro de Sao Paulo har inga bilar och består av en charmig by och fyra stränder som ligger på rad. Strand två har restauranger med service och solstolar medan strand fyra är en enda långgrund paradisstrand. Det finns stränder för både surfare och för de som vill snorkla.
På kvällen är det skönt att bara strosa runt i byn och uppleva folklivet.

Itaparaica
På andra sidan bukten 13 km bort ligger den förhållandevis stora ön Itapatica.
För längre boende rekomenderas Anders och Betulia i Tairu.

Praia do Forte
En timmas resa norrut från flygplatsen ligger Praia do Forte. Här finns två femstjärniga hotell och flera fina stränder. Praia do Forte är mest känd för sitt sköldpaddsprojekt Projeto Tamar, där man hjälper sköldpaddor att överleva.

Costa da Sauipe
Cirka en och en halvtimmes resa norrut från flygplatsen vid Costa da Sauipe så har man byggt ett litet mini USA inom ett inhägnat område. Här finns fem stjärniga hotell, golfbanor och jättefina stränder.