Brasilien Runt 15-dagars rundresa med svensk färdledning


Våra rundresor är mycket uppskattade. Vi arrangerade Brasilien Runt för första gången 1998 och den alltid varit mycket uppskattad. Resan innehåller det bästa som Brasilien har att erbjuda med världsstaden Rio de Janeiro, de gigantiska vattenfallen vid Foz de Iguaçu, Amazonas djungel samt den gamla historiska huvudstaden Salvador. Deltagarantalet brukar ligga strax under 10 deltagare, så det blir fina resor med utrymme för intressanta och spännande överraskningar.

Våra rundresor:
3-17 november 2017
2-16 mars 2018

 

Rio de Janeiro är en av de vackraste städerna på jorden och måste upplevas. Rioborna kallas för Cariocas och de tillbringar gärna helgerna på någon av de många stränderna som omger staden. Det är mycket folk på Copacabanastranden året om. Passa på att njuta av den pulserande storstaden och det behagliga strandlivet. Besök på sockertoppen och Corcovado med jesusstatyn är ett måste. På söndagarna är det möjligt att besöka Hippiemarknaden på Ipanema och se brasiliansk toppfotboll på gigantiska Maracanastadion. I regel spelar något av Rios storlag hemmamatch på söndagseftermiddagarna. Vi rekommenderar också ett besök på en Churrascaria för Rodizo som är en måltid där kyparna springandes serverar gott kött ända tills du inte orkar äta mer. Ett annat måste är en sprakande sambashow med mycket färger och rytmiska danser. För de som vill ta det lugnt räcker det att sätta sig på någon av de många uteserveringarna på strandavenyn och se folklivet.

Vid Foz do Iguaçu möts gränserna mellan Brasilien, Argentina och Paraguay. Det stora vattenfallet är en av Brasiliens största turistattraktioner, beläget vid Iguacufloden på gränsen mellan Argentina och Brasilien. Det finns uppemot 300 st vattenfall på en bredd av 2700 meter. Det högsta fallet är Florianofallet som är mer än 80 meter högt. Iguacu betyder det stora vattnet på Guariniindianernas språk och dånet från fallet kan höras på flera mils avstånd. Fallen kan lämpligen ses både från den argentinska och den brasilianska sidan. Vill man komma riktigt inpå fallet finns möjligheten att göra detta med en gummiflottetur ända fram till fallen från den brasilianska sidan eller gå ut på gångbron över fallet från den argentinska sidan.

Amazonas regnskog är en av resans verkliga höjdpunkter. Vi blir hämtade på flygplatsen i Manaus och passerar det berömda operahuset på vägen till hamnen. Båtresan utgår från Meeting of waters där de två bifloderna Rio Negro med svart vatten och Rio Solimoes med brunt vatten flyter jämte varandra i flera kilometer utan att blandas.
Har vi tur så ser vi också någon av de rosa delfinerna som brukar synas i floden. Transfern tar ca 3,5 timme till den ekologiska djungellodgen. Det är en härlig känsla att vara i djungeln och känna de tropiska dofterna och höra alla ljuden. Vi ser fåglar och hör hela tiden deras sång. Solnedgången är otroligt vacker och det är väl värt besväret att även stiga upp tidigt och vara med om soluppgången.
På lodgen har vi ett fullspäckat program med massor av intressanta utflykter och kanotturer i den natursköna omgivningen. Alla deltagare får möjlighet att fiska den legendariska pirayafisken med sina många vassa tänder. Guiden piskar med åran i vattnet och då tror pirayan att något inte står rätt till och strömmar dit i massor. En av de intressantaste utflykterna är när guiden fångar en kajman. När det börjat mörkna, så lyser guiden med ficklampan längs vattenbrynet för att hitta de glödande kajmanögonen. Guiden fångar kajmanen genom att ta ett stadigt tag runt munnen så att den inte kan bitas. På den lärorika djungelpromenaden får vi uppleva djungelns mystik och lära oss indianernas hemligheter och knep för att överleva i djungeln. Lokalbefolkningen brukar kallas för Caboclo och vi gör ett hembesök hos en lokal familj och ser hur de lever och tillverkar sin dagliga brödfrukt. En annan höjdpunkt brukar vara ett dopp i Rio Negros svarta sötvatten.

Vi avslutar resan med tre dagar i Salvador i delstaten Bahia. Salvador är den staden i Brasilien som har tagit störst intryck av det afrikanska arvet och alla de slavar som en gång i tiden hämtades från Afrika. Maten är välkryddad och musiken rytmisk. Folket karaktäriseras av lycka och vänlighet. Staden kallas även kyrkornas stad för att den har fler än 300 kyrkor - en för varje dag. Pelourinho är värt ett besök. Pelourinho ligger i den övre stadsdelen med många trånga gränder och vackra hus. Caipoiera, den klassiska combatdansen utförs av unga vältränade dansare utanför Mercado modelo. En gigantisk hiss förenklar transporten mellan den övre och undre stadsdelen. Vi rekommenderar en utflykt med skonare i det genomskinliga vattnet till de vackra öarna som finns utanför Salvador.

 

 

 

Resfakta:
Dag 1 Efter anslutning från Sverige så flyger vi med Air France via Paris eller med TAP via Lissabon till Rio.
Dag 2 Ankomst till Rio tidigt på morgonen för fyra fantastiska dagar i vackra Rio de Janeiro. Incheckning och eventuell hjälp vid växling. På kvällen en churrascaria (köttrestaurang) för en rodizo d.v.s man inleder med en läcker buffét och sedan kommer kyparna springandes med kött så länge man orkar äta (vegetariska rätter finns också).
Dag 3 Besök på Hippiemarknaden på Ipanema.
Dag 4 Vi gör en stadsrundtur där vi passerar bla.a Sambodromo, Katedralen och med linbanefärd till Sockertoppen.
Dag 5 Utflykt till Corcovado med Kristusstatyn som har utsetts till ett av världens sju underverk samt besöker samtida konstmuseumet i Niteroi. Lunch ingår.
Dag 6 Inrikesflyg till Foz de Iguaçu. Utflykt på eftermiddagen till den fallens brasilianska sida, där vi har en fantastisk utsikt över fallen.
Dag 7 Utflykt till Argentina och Iguaçufallens argentinska sida på förrmiddagen. Vid djävulens strupe har vi det 80 meter höga fallet rätt under oss. Lunch ingår.
Dag 8 Flyg till Manaus via Sao Paulo. Båtfärd över Meeting Of Waters. På kvällen nattutflykt där guiden fångar kajman och vi får chansen att uppleva hur djungeln är efter mörkrets inbrott från vår kanot.
Dag 9 Djungelpromenad på förmiddagen och kanotfärd genom översvämmade skogar s.k. Igapos och Igarapes på eftermiddagen.
Dag 10 Soluppgångstur för de som önskar, På förmiddagen intressant hembesök hos Caboclo (lokalbefolkningen), där vi får se hur de lever och vad de lever av. På eftermiddagen fiskar vi piraya och njuter av naturen.
Dag 11 Återresa till Manaus. Kort besök på världsberömda Operahuset Teatro Amazonas. Flyg till Salvador.
Dag 12 Stadsrundtur med Pelourinho och besök i Sao Franciscokyrkan. Lunch ingår.
Dag 13 Dagen fri för egna aktiviteter.
Dag 14 Hemresan börjar på eftermiddagen.
Dag 15 Ankomst till Sverige vid 18.00 tiden efter byte i Paris eller Lissabon.

Möjlighet att förlänga resan med några härliga dagar på vackra ön Morro de Sao Paulo utanför Salvador eller på Blue Dream Resort utanför Natal. Begär offert.

Pris 40.990 kr.
Enkelrumstillägg: 6.450 kr

I priset ingår:
Flyg t/r till Sydamerika med TAP via Lissabon eller Air France via Paris.
Anslutningar från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.
Samtliga flygskatter ingår. Inrikesflyg med TAM.
Svensk färdledning i Sydamerika.
Flygresor och transporter enligt program ovan ingår.
Frukost samtliga dagar. Middag på köttrestaurang Churrascaria ingår.
Helpension ingår på Amazon lodge.
Övriga dagar så ingår tre stycken luncher i samband med utflykterna.
Boende med del i dubbelrum.

Följande utflykter ingår:
I Rio de Janeiro: middag på köttrestaurang, stadsrundtur med Sockertoppen, Corcovado med Krisusstatyn samt samtida konstmuseumet i Niteroi, hippiemarknaden på Ipanema.
I Foz do Iguaçu: Iguaçufallen från den brasilianska sidan, Argentina med den argentinska sidan av fallen.
I Amazonas: pirayafiske, kajmanspotting, Igapostur, djungelpromenad, solnedgångstur, hembesök hos Caboclos.
I Salvador: stadsrundtur.

Andra intressanta utflykter som rekommenderas:
I Rio: favelatur, fotbollsmatch på Maracanastadion,
I Foz do Iguaçu: Macucosafari (gummibåtsäventyr vid fallen), middag och musikshow på Churrascaria Raffain, Paraguay. Fågelparken.
I Salvador: Bahia by night med middag och show, Candomblé, Morro de Sao Paulo, Praia do Forte, kryssning i skärgården

Hotell:
Hotel Astoria Copacabana
Det är ett bra medelklass hotell beläget två långa kvarter (c:a 600 m) från stranden på Copacabana.

Hotel Carima
Strategiskt beläget nära gränsövergången till Argentina. Hotellet ligger på vägen mellan stadens centrum och vattenfallet.

Amazon Lodge
Vistelsen på Amazon Lodge är en av resan verkliga höjdpunkter. Lodgen ligger i en fantastiskt vacker omgivning i naturskön miljö. Det är en liten lodge med endast 16 rum. Eftersom lodgen flyter på vattnet så finns det inte toalett på rummet. Maten på lodgen håller hög kvalité. Utflykterna görs i ett naturreservat. Lodgen ligger 80 km fågelvägen från Manaus. Transfern till lodgen är en upplevelse i sig och tar c:a tre och en halvtimme. För att få uppleva djungeln, så måste man komma en bra bit bort från tvåmiljoners staden Manaus. Det finns lodger närmare till staden men då går man miste om den verkliga djungelupplevelsen. Lodgen ligger vid en flod med svart vatten, vilket innebär att det inte finns mycket mygg på lodgen. Det går att bada i det varma flodvattnet från lodgens brygga.

Hotel Sol Victoria Marina
Bra beläget c:a fem minuters taxiresa från gamla staden Pelourinho. Fantastiskt vacker utsikt över bukten Bahia de Todos os Santos.

Det är möjligt att förlänga resan med bad och avkoppling på egen hand t.ex på vackra ön Morro de Sao Paulo utanför Salvador. Begär offert.

 

 

 

 

.