Karnevalsresa till karnevalen i Rio de Janerio med svensk färdledning

Datum 7 februari - 16 februari 2018
Pris: 25 965 kr
Enkelrumstillägg: 8 800 kr

Boka karnevalsresan under oktober så bjuder vi på inträdet och transporten till Sambodromo värt 2069 kr. 

I priset ingår:
Flyg med TAP eller Air France till Rio de Janeiro t.o.r.
Anslutning från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.
Svensk färdledning i Brasilien.
Transfers samt sju nätter i dubbelrum på Hotel Astoria Copacabana.
Frukostbuffé och välkomstdrink Caipirinha ingår.
Hotellet är turistklasshotell och ligger centralt på Copacabana två kvarter från stranden.

I priset ingår inte:
De utflykter som dagligen anordnas på plats med svensktalande guide.
Transport och inträde till Sambodromo en av kvällarna (aktuellt pris f.n. 2069 kr).

Sedan 1996 arrangerar Brasilienexperten den uppskattade karnevalsresan med svensk färdledning. Karnevalen var ursprungligen den stora festen före fastan och firas på många platser. Karnevalen i Rio brukar kallas ”the greatest show on earth” och är den mest kända och den största karnevalen i världen. För de allra flesta är det en dröm att någon gång få uppleva den omtalade och färgsprakande karnevalen.
Förberedelserna har pågått i ett år och kulminerar med de stora sambaskolornas storslagna parad på Sambodromo. De tolv bästa sambaskolorna i högsta divisionen dansar sig fram på den speciellt byggda anläggningen Sambodromo med plats för 72.000 åskådare. De största och bästa sambaskolorna uppträder på söndagen och måndagen. Biljetterna är svåra att få tag på, men kan bokas genom Brasilienexperten. Givetvis är det en fantastisk stämning och fullsatt när de populäraste skolorna uppträder. Brasilianarna håller lika mycket på sin sambaskola, som de gör på sin fotbollsklubb. Tillställningen börjar vid sjutiden på kvällen och håller på långt in på morgonen dagen efter. Varje sambaskola med mellan 3.500 och 5.000 deltagare har 65 till 80 minuter på sig att dansa sig fram de 800 meterna. Dräkterna, de vackert prydda vagnarna och musiken handlar om ett speciellt utvalt tema. Allting poängbedöms av domare och det är en otrolig ära att vinna mästerskapet. De sämsta skolorna flyttas ned i division två.

Karnevalen är så mycket mer än sambaskolornas parad. Det är en otrolig glädje och folkfest i den brasilianska sommarvärmen, där alla är lediga och gärna deltar i de mindre karnevalstågen som arrangeras på gatorna. Speciellt på Ipanema finns mindre gatukarnevaler, där vem som helst kan gå med. Det är en fantastisk upplevelse att vara i Rio under karnevalen och uppleva den brasilianska livsglädjen.
För de som önskar så arrangerar vi under veckan utflykter till Sockertoppen, Corcovado med Jesusstatyn, favelatur m.m.

Utöver de vanliga utflykterna så kan i förväg inträde till sambaskolornas parad i Sambodromo, beställas liksom eventuellt eget deltagande i en sambaskolas karnevalståg på Sambodromo. Det är möjligt att i förväg beställa de vackert utsmyckade dräkterna och därigenom få dansa med i paraden på Sambodromo inför fullsatta läktare.

Karnevalsresan går att förlänga på egen hand mot kostnad. Vi kan rekommendera en trevlig kombination med några avkopplande dagar på paradisön Ilha Grande ca fyra timmars resa från Rio de Janeiro. Ett bra och prisvärt sätt är att kombinera Rio med ytterligare en stad i Brasilien t.ex Amazonas. Det går även att till bra pris kombinera med grannländerna t.ex. till Buenos Aires eller Santiago. Kontakta Brasilienexperten AB för mer information och prisuppgifter

Attraktiva biljetter är svåra att få tag på och förhållandevis dyra. Brasilienexperten förmedlar biljetter till bra läktare och läktare med numrerade sittplatser. För de som önskar billigare alternativ så hjälper Brasilienexperten resenärerna på karnevalsresan att köpa biljetter till läktare 13, där sikten är delvis skymd.

 

Givetvis arrangerar Brasilienexperten utflykter till alla Rios sevärdheter under karnevalsveckan.