brasilien nya00051

FOTBOLLSRESOR TILL RIO

Det går numera att arrangera bra fotbllsresor till Brasilien. Dels finns möjlighet att se Brasiliens matcher i VM kvalet till Ryssland och dels är nu spelprogrammet fastsspikat långt i förväg. Visst finns fortfarande risken att riolagen inte kommer överenns om var supporterklackarna ska placeras och det hela slutar med att matchen flyttas till Manaus eller Brasilia. Men med nogrann planering så går det attvara säker på speltid och spelplats. En annan höjdare är att se matcherna i Copa Libertadoresoch dessa speldatum är också fastsställda i förväg.

Kontakta Brasilienexperten så lägger vi upp programmet. 

Delstatsmästerskapen inleds i januari ioch slutspelas i april. Från maj till mitten av december pågår Brasileirao d.v.s den brasilinaksa ligan. Den spelas numera som en rak serie där lagen möts både hemma och borta. Sista omgången brukar vara under första halvan av december. 

 


brasilien nya00077

TRÄNINGSLÄGER I BRASILIEN
Förutsättningar finns för att arrangera ett fotbollsmässigt lyckat och trevligt träningsläger i Brasilien.


Brasilienexperten erbjuder stimulerande träningsläger i Brasilien med acceptabla träningsförhållanden och med bra matchmotstånd i eventuella träningsmatcher.
På köpet får spelare, tränare och styrelseledamöter roliga och omväxlande reseupplevelser i ett fantastiskt land med ett behagligt klimat.


Vi rekommenderar ett område i bergstrakterna 10-15 mil från Rio de Janeiro, där det finns flera olika alternativ t.ex Teresopolis, Petropolis, Nova Friburgo och eventuellt också Volta Redonda. Dessa orter ligger på mer än 800 meters höjd, vilket gör att det blir bra träningsförhållanden och inte för varmt i den brasilianska sommarvärmen.
Ekonomiskt blir flygresan dyrare än till La Manga, men boende och levnadskostnaderna blir billigare.
Karneval I Brasilien är extremt viktigt för alla i Brasilien och det är inte prisvärt att förlägga ett träningsläger under karnevalen. Mars kan vara en lämplig månad att förlägga ett träningsläger i Brasilien. Då är dels högsäsongen slut på flera av hotellen samt det kan vara något svalare. Det är omöjligt att i förväg säga temperatur och nederbörd. November- februari är normalt de varmaste månaderna med dagliga korta regnskurar. Det regnar ofta kraftigt en kort stund.
Vi förutsätter att någon från föreningen i förväg besöker utvalda platser i Brasilien innan resan definitivt bokas.

Delstaten Rio de Janeiro
Brasilien är indelat i 26 delstater plus det federala distriktet Brasilia. Många platser i Brasilien är för varma för att träna på under den brasilianska sommaren, som infaller på vårt vinter halvår. Därför har vi valt att rekommendera orter i bergsområdena i delstaten Rio de Janeiro. Dessa ligger på lagom avstånd från storstaden Rio de Janeiro.

Petropolis
Petropolis har strax över 300 000 invånare och ligger 68 km från Rio de Janeiro på 809 meters höjd över havet. Det är en historisk stad med intressanta museum och många vackra byggnader. Eftersom det portugisiska kungahuset och därefter kejsaren Dom Pedro tyckte det blev för varmt i Rio bodde de under somrarna i Petropolis. Staden har visserligen ett centrum, men är ändå en stad utspridd över stora ytor. Här finns ett stort utbud av hotell.
Information om staden Petropolis
www.petropolis.rj.gov.br
www.petropolis.com.br
I Petropolis finns laget Serrano FC som ligger i andra divisionen i Riomästerskapen. De har en trevlig anläggning i utkanten av staden. www.serranofc.com.br

I närheten ligger Pousada Caminho Real. Det är ett högklassigt hotell med boende i mindre stugor beläget i ett vackert naturområde utanför staden.
www.pousadacaminhoreal.com.br

brasilien nya00078Teresopolis
Teresopolis är en turistort som erbjuder vackra landskap och natur.
Staden har 147000 invånare och ligger på 871 metes höjd 96 kilometer från Rio.
Information om staden Teresopolis: www.teresopolison.com
En av världens mest moderna träningsanläggningar Granja Comary,som ägs av Brasilianska fotbollsförbundet, ligger i utkanten av Teresopolis. Den har rykte om sig att vara dyr, och kan endast bokas när den är ledig från fotbollsförbundets egna aktiviteter.

Strax utanför Teresopolis ligger ett trevligt hotell med egen fotbollsplan. Hotel Jecava var från början en ranch som byggts om till hotell, Det har egen infart och ligger avskilt i bergen.
www.hotelfazendajecava.com.br

Volta Redonda
Volta Redonda har en kvarts miljon invånare och ligger 132 km från Rio de Janeiro. Staden ligger dock endast 390 meter över havet. Det är en stad med omfattande stålindustri. Det finns en nybyggd kommunalägd fotbollsarena med fin gräsmatta. Arenan användes t.ex av Rios storlag år 2005 när Maracana byggdes om. www.portalvr.com

I Volta Redonda finns endast ett hotellalternativ. Bela Vista ligger isolerat på en kulle c:a 5 minuters bilväg från träningsplanen. www.hotelbelavista.com.br