SINGELRESA TILL BRASILIEN

Resdatum: 13/11 - 27/11 2017

Följ med på en fantastisk resa med det bästa Brasilien har att erbjuda. Vi inleder med Amazonas med fantastiska upplevelser och vi vi bor tre dagar på en djungllodge långt ut i djungeln. Lodgen är mycket vackert belägen 80 km från Manaus i en ännu så länge orrörd del av Amazonas. Därefter fortsätter vi till den pulserande världsstaden Rio de Janeiro som är den vackraste staden i världen enligt många. Sedan avslutar vi resan med några avkopplande dagar på paradisön Ilha Grande.

Resfakta:
Dag 1) Flyg på eftermiddagen från Sverige
Dag 2) Ankomst till Sao Paulo tidigt på morgonen och vi fortsätter direkt till Manaus och anländer vid lunchtid. Eftermiddagen ledig för besök på närliggande operahuset och marknaden. På kvällen är det trevligt att äta middag tillsammans på uteservering på torget.
Dag 3) Efter frukost avresa till Amazon Lodge. Transfern i sig är som en utflykt med spännande upplevelser. Vi passerar även "meeting of waters" där den bruna floden Rio Solimoes möter den svarta floden Rio Negro och floderna fortsätter parallellt med varandra utan att vattnet blandas. På eftermiddagen rekogniseringstur med båt och på kvällen ny utflykt där guiden fångar en kajman.
Dag 4) Vi är med om tre intressanta utflykter idag. Soluppgångstur, djungelpromenad på förmiddagen och på eftermiddagen pirayafiske där vi avslutar med att se rosa delfiner.
Dag 5) Heldagsutflykt med typislk Amazonasbåt där vi grillar kött på soldecket. Vi badar i floden, ser ett enormt stort träd samt får veta hur man odlar gummiträden.
Dag 6) Transfer tillbaka till Manaus och flyg till Rio
Dag 7) Rio de Janeiro - dagen på egen hand. Möjlighet att boka utflykt t.ex stadsrundtur med Sockertoppen
Dag 8) Rio de Janeiro - dagen på egen hand. Möjlighet att boka utflykt t.ex Krustusstatyn -ett av världens sju underverk
Dag 9) Rio de Janeiro - dagen på egen hand. Möjlighet att boka utflykt t.ex Favelatur
Dag 10) Transfer till Ilha Grande. Först resa med minibuss i 15 mil genom Rio och sedan en snabbåt till paradisön Ilha Grande
Dag 11) Ilha Grande dagen på egen hand. Möjlighet att boka utflykt t.ex Praia Lopes Mendes - en av världens vackraaste stränder
Dag 12) Ilha Grande dagen på egen hand. Möjlighet att boka utflykt t.ex med skonare till den blå lagunen
Dag 13) Ilha Grande dagen på egen hand. Möjlighet att boka utflykt t.ex motorbåt runt hela ön med badstopp eller varför inte ta det lugnt och bara njuta
Dag 14) Vid lunchtid transfer till flygplatsen
Dag 15) Hemkomst på kvällen

Pris 30900 kr

En natt på Hotel St Paul i Manaus
Tre nätter på Amazon Lodge i Amazonas
Fyra nätter på Hotel Astoria Copacabana i Rio de Janeiro
Fyra nätter på Pousada So Natureza på Ilha Grande
Flygresa ink flygskatter
Samtliga transfers och inkl båtresan från fastlandet t.o.r till Ilha Grande
Helpension och utflykter på lodgen
Frukost ingår på hotellen


Enkelrumstillägg: 6900 kr
Anmälningsavgift 10%
Slutbetalning senast 40 dagar innan avresa

Övrigt: Resan bokas via Singel i Sverige. . Kontaktperson Morgan 0730-342341 eller mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Teknisk arrangör är Sydamerikaexperten AB som utfärdar bokningsbekräftelse och faktura.
Sydamerikaexperten AB har ställt säkerhet till kammarkollegiet enligt resegarantilagen.


Astoria Copacabana ligger två kvarter från stranden på Copacabana. Vill Ni bo nere på avenida Atlantica tillkommer med havsutsikt 2000 kr per havsutsikt.
Vill Ni ha tre halvdagsutflykter dagarna i Rio så tillkommer 1800 kr per person.
Vill Ni ha med middag på köttrestaurang tillkommer 400 kr. Dryck tillkommer.

Länkar:
http://www.amazonlodge.com.br/
http://www.astoria.com.br/
http://www.ilhagrande.org/pagina/pousada-so-natureza-ilha-grande