Bonito är en stor attraktion för brasilianska turister och värd att besöka med spännande äventyrs och naturupplevelser. Sydamerikaexperten rekommenderar att flyta i glasklara vattnet vid Rio da Prata (silverfloden), grottbesök antingen absimo amunhas eller Gruta do Lago azul samt se papegojor i Buraco das Araras. Gärna i kombination med tre nätter i Pantanal.

Den lilla staden ligger c:a trettio mil söder om Campo Grande i delstaten Mato Grosso do Sul i närheten av treriksröset Brasilien, Paraguay och Bolivia.

Förutom att staden ligger i väldigt vacker om skiftande natur så har det runt staden byggts upp närmare fyrtio olika attraktioner med inriktning på äventyr och natur. Allt i Bonito är väldigt välorganiserat. Huvuddelen av besökarna är brassar från södra Brasilien med bil.

Det går att genom Sydamerikaexperten att hyra speciella bilpaket där man kör Campo Grande - Pantanal -Bonito - Campo Grande. Den här delen av Brasilien är det ok att köra bil till skillnad från många andra platser.

I Bonito försöker man skydda naturen och har därför maximerat antalet besökare till både grottor och möjligheten att snorkla i floderna. Biltransport är nödvändigt för det går inte att gå mellan attraktionerna och det är lämpligt att boka utflykterna i förväg. Attraktionerna ligger runt Bonito och vissa så långt som 5 mil från samhället.

Flera av besöksmålen har blivit valda till Brasiliens bästa turistattraktion. Det mest populära är att snorkla och flyta i glasklart vatten samt grottbesök. Sydamerikaexperten rekommenderar att simma bland tiotusentals fiskar i Rio da Prata. Det finns två floder till med flutuacao/flytning men Rio da Prata anses ha mest fiskar. Ofta köper man en utflykt dit med lunch och detta bör bokas i förväg. En av de andra floderna heter Rio Sucuri (anacondafloden) och den anses om möjligt ha ännu klarare vatten. Det är ofattbart så mycket fisk det finns och i alla storlekar och färger.

Inte så långt från Bonito finns en plats med hundratals röda Ara papegojor som heter "Buraco das Arararas". Helt fantastiskt och ett måste att inkludera i besöket.

För de våghalsade så går det sänkas ned en i grotta på 72 meter och där göra en båttur och snorkla. http://www.abismoanhumas.com.br/ . Denna utflykten kostar cirka 2000 kr och måste bokas hemifrån. De tar endast högst 18 personer per dag. Detta är också en höjdare och ges alltid tio poäng av tio möjliga.

För de som inte vill sänkas ned så finns ett annat alternativ i en närliggande grotta - Gruta do Lago Azul. Detta är Bonitos mest besökta turistattraktion med fantastisk vacker grotta. Här går man ned på vanliga trappor.

Det finns möjlighet till en ändå högre rappel i fria luften - Boca da Onca är en 90 meters rappel och där kan man även bada i vattenfall och gå vandringsleder. Helt ok men går inte att jämföra med Abismo Anhumas. Även Estancia Mimosa erbjuder också vacker natur med ridning, bada i vattenfall och vandringsleder.

Bonito

Karta

Halmstad

Stockholm

Kontakt

Vi firar

Brasilienexperten AB

Huvudkontor och butik

Flygaregatan 25

302 38 Halmstad

Brasilienexperten AB

Kontor och butik (tidsbokning)

Karlavägen 14 A

114 31 Stockholm

info@brasilienexperten.se

035-178875 Halmstad

08-218875 Stockholm

Följ oss