Paradisön Fernando de Noronha ligger 310 km rakt ut i Atlanten.

De vackraste stränderna i Brasilien finns på Fernando de Noronha och en av de mäktigaste upplevelserna i Brasilien är snorkling eller tandemdykning i det klara vattnet bland tusentals fiskar, hajar, rockor och delfiner. Fernando de Noronha är ett naturreservat där stor hänsyn tagits för att bevara miljön och inte störa det rika djurlivet.

Här badar vi i de naturliga poolernas rena och klara vatten bland färggranna tropiska fiskar. Dolphins Bay är som världens största akvarium med stora mängder både delfiner och fiskar.

De gröna sköldpaddorna kommer till ön för att lägga sina ägg och håller främst till på Leao beach. På ön finns också många vackra fågelarter som inte finns på andra håll i världen. Morro de Pico mountain är en 321 meter hög bergstopp som kan ses från hela ögruppen.

Vi rekommenderar också alla att prova på att dyka. Tillsammans med en erfaren dykare kan du göra en tandemdykning i det klara vattnet för att se och uppleva en oförglömlig undervattensvärld på 15 meters djup. Du simmar bland färggranna fiskar och vattenväxter 15 meter under havsytan. Det blir garanterat en oförglömlig upplevelse. Möjligtvis kommer du också se både rocka och haj (hajarna som finns på ön är inte farliga för människor). På väg ut till de fina platserna för dykning så är chansen stor att se delfiner simma jämte båten.

Ön har tidigare varit både en fängelsö och tillhört militären. Det finns inte många hotell på ön. De flesta som kommer hit har i förväg bokat ett paket och bor på någon av öns pousadas. Eftersom det inte finns så många hotell och efterfrågan på ön är stor så är boendet på ön förhållandevis dyrt, speciellt med tanke på pousadornas mycket enkla standard. Det finns en 5-6 pousador som valt att erbjuda högre standard men de tar betalt därefter.

Fernando de Noronha en plats som verkligen kan rekommenderas. Man tar sig runt ön antingen på egen hand eller med beachbuggys som finns att hyra.

Fernando de Noronha ligger en timme före övriga Brasilien i tid.

Det tar en timma att flyga till ön från Recife. Det går att boka flyg till Fernando de Noronha med flygbolagen Azul och Gol från Recife. Vid ankomst till ön betalas en lokal turistskatt f.n. c:a 160 kr per person och dag på ön. Det finns en engångsavgift på 150 real för att få besöka nationalparkerna.

Fernando de Noronha

Karta

Halmstad

Stockholm

Kontakt

Vi firar

Brasilienexperten AB

Huvudkontor och butik

Flygaregatan 25

302 38 Halmstad

Brasilienexperten AB

Kontor och butik (tidsbokning)

Karlavägen 14 A

114 31 Stockholm

info@brasilienexperten.se

035-178875 Halmstad

08-218875 Stockholm

Följ oss