Natal betyder egentligen jul, men staden brukar kallas Cidade do sol d.v.s. solens stad på portugisiska.

Årsmedeltemperaturen är 28 grader och man har mer än 300 soldagar per på.

Natal är ett resmål som passar bra för barnfamiljer och för de som önskar endast sol, bad och avkoppling. Ponta Negras udde gör att det inte blir så höga vågor. Det varma blå vattnet uppmuntrar till mycket badtid.

Bland de intressanta utflykterna i området kan nämnas beachbuggyturer i Genipabus sanddyner och utflykt med båt till naturliga pooler ute bland korallreven. I stadsdelen Ponta Negra c:a femton kilometer från stadens centrum ligger de flesta hotellen.

 

Praia da Pipa

Den lilla byn Pipa 87 km från Natal är ursprungligen en fiskeby som återupptäcktes av surfare på 1970-talet.

För de som längtar efter att koppla av, sola och bada så är Pipa ett bra alternativ. Det är en liten by där charmen fortfarande finns kvar Övergivna stränder, gastronomiska upplevelser, nattliv, snorkling, utflykter och delfiner är en del av upplevelserna i den gemytliga lilla byn.

Åtta kilometer norr om Pipa ligger Tibau do Sul för de som vill ha en ännu lugnare plats.  Strax söder om Pipa ligger svenskägda Blue Dream resort i Barra da Cunhaú. Högtider som karneval, nyår och brasilianska helger blir det trångt på stranden. Maj och juni är de månader som det regnar mest i Pipa.

Natal

Boka

Karta

Halmstad

Stockholm

Kontakt

Vi firar

Brasilienexperten AB

Huvudkontor och butik

Flygaregatan 25

302 38 Halmstad

Brasilienexperten AB

Kontor och butik (tidsbokning)

Karlavägen 14 A

114 31 Stockholm

info@brasilienexperten.se

035-178875 Halmstad

08-218875 Stockholm

Följ oss