Om oss

Vi är din personliga reseplanerare. Tillsammans med dig planerar vi en skräddarsydd resa enligt dina önskemål med det innehåll och den standard du önskar.  Reseplaneraren diskuterar upplägget på resan med dig och kommer med nya förslag enligt dina önskemål.

 

Vi har 25 års erfarenhet och kunskap om resor till Brasilien. Ingen annan kan Brasilien så bra som vi -  under åren har vi byggt upp en enorm kunskap. Dessutom har vi ett mycket stort nätverk och kontakter i alla länder.  Vi lotsar dig till de rätta platserna i Sydamerika.

 

Service under resan

Du kan alltid få tag i oss eller våra ombud under resan.

 

Vi ger dig trygghet

Vi har ställt säkerhet till kammarkollegiet enligt resegarantilagen och vi följer Svenska Resebyråföreningens resevillkor

 

Vårt organisationsnnummer är 556474-9157.

Styrelsen har sitt säte i Halmstad.

Björn Larsson bildade bolaget 1993 och guidar själv många av resorna. framförallt gruppresor för företag och studenter.

 

Mina tre favoriter

Rio de Janeiro är så klart min favorit gärna i kombination med Cabo Frio 15 mil från Rio. Cabo Frio är en brasiliansk semesterort  somhar en stor och mycket bra strand och trevlig atmosfär

Jag har fastnat för Amazonas och Amazon Lodge annars hade vi inte köpt lodgen . Amazon Lodge är en verklig pärla med orörd regnskog.

Om jag även ska välja en plats utanför Brasilien så är det Manuel Antonio där jag tillbringade mycket tid på åttiotalet.

Icaro Passos är utbildad resesäljare med specialité Brasilien. Han började arbeta på Sydamerikaexperten i augusti 2007 och arbetar på kontoret på Karlavägen 14 A i Stockholm. icaro flyttade till Sverige 1994 av familjeskäl efter 12 års karriär på Varig Airlines, Latinamerikas största flygbolag. Icaro drivs att matcha kundernas förväntningar så resan blir lyckad och gillar att hitta något extra för att hans kunder skall ha minnen för livet

 

Den finaste resan var en rundresa i Brasilien och gick till Amazonas och Salvador med Praia do Forte och Morro de São Paulo.

 

Mina tre favoriter är hemstaden Rio med omnejd, Amazonas och den vackra ön Morro de São Paulo utanför Salvador.

Madelene Santesson är utbildad resesäljare med specialité Peru. Madelene började på Sydamerikaexperten i augusti 2015.

 

Min bästa resa

Surinam och Guyana som jag besökte hösten 2016 var en av mina bästa resor. Det finns ingen massturism i länderna och jag älskade att vi dagligen skådade exotiska djur i de frodiga regnskogarna. Några av toppaktiviteterna var att bada i forsar, paddla kanot, flyga i propellerplan och såklart se det mäktiga Kaieteurfallet! Möten med maroonfolket och amerindianerna var också höjdpunkter. Jag kommer aldrig att glömma när jag mätte en tre meter lång kajman eller när jag fick se exceptionella djur såsom jättemyrslok, guldklippfågel och den gula pilgiftsgrodan.

Agneta Götesson är utbildad resesäljare med lång erfarenhet. Hon började arbeta på Sydamerikaexperten 2003. Galapagos är det mest häftiga jag upplevt med närheten och möten med alla djuren där!

 

Min bästa resa är två!, det första besöket på Machu Picchu är oslagbart, dessa mäktiga berg (förstår Inka-indiandernas dyrkan till bergen) som omger ruinerna av staden. Efter både tåg o buss kommer man fram till entrén och vyn man sedan möter då man står vid kanten av området är unik och helt fantastisk!

Min andra ”bästa resa” är resan till Ecuador och där vi tog oss ut till Galapagos som är en av jorden mest fascinerande platser. Här är man verkligen på besök i djurens rike och på deras villkor! Helt orädda djur och så nära man kommer djuren! Fantastiskt!

Emma Cronquist började arbeta på Sydamerikaexperten 2001. Emma arbetar mestadels med ekonomi men också med försäljning av resor.

 

Min bästa resa var till Costa Rica, vi kunde resa i lugn takt utan att ha för mycket inbokat i förväg. Costa Rica ger utrymme för spontanitet, folket är vänligt och naturen är underbar.

Absoluta drömresmålet är Amazonas tillsammans med familjen. Det hade varit fantastiskt att få uppleva djungeln genom mina barns ögon, deras nyfikenhet kommer att ge härliga upplevelser.

 

Mina tre favoriter är San Pedro de Atacama (vilken överraskning mitt ute i öknen!), Buenos Aires (en stad som har det mesta) och Manuel Antonio (fantastisk strand)

Halmstad

Stockholm

Kontakt

Vi firar

Brasilienexperten AB

Huvudkontor och butik

Flygaregatan 25

302 38 Halmstad

Brasilienexperten AB

Kontor och butik (tidsbokning)

Karlavägen 14 A

114 31 Stockholm

info@brasilienexperten.se

035-178875 Halmstad

08-218875 Stockholm

Följ oss