Porto Seguro erbjuder fantastiska stränder i kombination med mycket nöje och avkoppling.

De milslånga vita stränderna i Porto Seguro och närliggande Arrial d´Ajuda och Trancoso i kombination med den avslappnade stämningen är ett måste att besöka för de som gillar nöje och avkoppling

Det var i Porto Seguro som portugisen Cabral steg i land år 1500, när han upptäckte Brasilien.  Han trodde att han hittat en obetydlig liten ö.

 

Inled kvällarna med en promenad på huvudstråket "passarela do Àlcool. Utflykter med båt

till korallrev är ett måste. Ett intressant avbrott från badandet är ett besök i närliggande Jaqueria indianreservat strax norr om Porto Seguro. Där man kan följa Pataxóindianernas kultur och historia.

För golfintresserade är kanske världens vackrast belägna golfbana i Trancoso värd ett besök.

 

Både söder och norr om Porto Seguro ligger den ena stranden efter den andra. De flesta är väldigt vackra med vit sand och gröna palmer.

Porto Seguro är en av de populäraste badortern för brasilianska turister, och är speciellt populär på högtider som karneval och nyår. Nattlivet är enastående och många brasilianska stjärnor kommer regelbundet dit för att uppträda.

Det finns många hotell i Porto Seguro. Inne i staden finns mindre pousador och hotell. De flesta väljer att bo strax utanför staden på de hotellkomplex som ligger norrut längs kusten, för att sedan ta sig in till staden på kvällarna. Ett alternativ är också att bo i Arrial d´Ajuda fem kilometer söder om Porto Seguro. Tempot i Arrial d´Ajuda är om möjligt ännu lägre än i Porto Seguro. Det är nödvändigt att åka båt eller flotte över floden för att komma dit från Porto Seguro. Det kan vara lite krångligt att komma till Porto Seguro för de som reser med flygpass. Antingen man måste man flyga tillbaka till Salvador eller Belo Horizonte alternativt flyga via Sao Paulo.

 

För golfintresserade rekommenderas Trancoso

Trancoso är en liten lugn by som knappt finns på kartan. Lika lugn som bara en by kan vara i delstaten Bahia. Trancoso ligger 47 km från Porto Seguro. Här finns fantastiskt vackra stränder, men framförallt så finns här kanske världens vackraste golfbana.

Brasilien har många vackra golfbanor i natursköna områden, men den vackraste platsen för golf i Brasilien är definitivt Trancoso.

Notera att de som väljer att inte nyttja golfbanans boende och bor i Porto Seguro måste åka båt eller flotte över floden vid Arraial d´ajuda för att komma till Trancoso. Inte nog med det - med tur så kan man se både delfiner och stora sköldpaddor i havet nedanför under golfrundan.

Terravista Golfbana, Trancoso

Porto Seguro

Karta

Halmstad

Stockholm

Kontakt

Vi firar

Brasilienexperten AB

Huvudkontor och butik

Flygaregatan 25

302 38 Halmstad

Brasilienexperten AB

Kontor och butik (tidsbokning)

Karlavägen 14 A

114 31 Stockholm

info@brasilienexperten.se

035-178875 Halmstad

08-218875 Stockholm

Följ oss