De naturliga reven utanför staden gav staden namnet Recife.

Det är en unik och mycket vacker stad ofta kallad Brasiliens Venedig som ligger vackert utmed Atlanten, där tre olika floder Capibaribe, Beberibe och Tejipo flyter ut i havet. Det finns totalt 49 broar i staden som binder samman de olika stadsdelarna. En av broarna är bron Mauricio de Nassau, som är Latinamerikas äldsta bro och byggd 1643 av de holländare som några år tidigare invaderat staden.

I mitten på nittonhundratalet växte Recife söderut. De flesta besökarna väljer numera att bo i Boa Viagem. Här finns en strand, trevlig atmosfär och många bra hotell.

Recife har sin egen typ av karneval. Den stora händelsen är morgontuppen - Galo da madrugada, där mer cirka en och en halv miljon frevodansare samlas på broar, vägar och på båtar för att se den enorma tuppen. Frevo är den i området mycket populära och energiskt sjudande musikstilen.

Recife ligger 80 mil från Fortaleza, 84 mil från Salvador samt 236 mil från Rio de Janeiro.

Porto de Galinhas

Porto de Galinhas är en i ögonfallande vacker plats där byn är brasilianskt mysig och charmig.  Porto de Galinhas ligger sju mil söder om Recife och det är en enda lång kustremsa bestående av vackra stränder, som sedan fortsätter långt söder om Porto de Galinhas.

Porto de Galinhas har alltid ansetts vara en av Brasiliens absolut vackraste stränder p.g.a. sitt klara, varma vatten och de vita stränderna med gröna kokosnötspalmer. Trots närheten till Recife, så var Porto de Galinhas fram tills vägen asfalterades på 1990-talet en isolerad fiskeby. Nu är det ett drömresmål för alla som söker bad och avkoppling. Nu finns här allt från enkla pousador till de allra mest exklusiva hotellen. Byn i Porto de Galinhas är själva centrum med den tillhörande tolv kilometer långa stranden. Fiskarna med sina karaktäriska fiskebåtar transporterar besökarna ut till de naturliga poolerna, dit färgglada fiskar kommer fram och äter direkt ur handen. Lite norr om Porto de Galinhas ligger stränderna Muro Alto och Praia do Cupe. Söder om Porto de Galinhas är Cacimbas den mest attraktiva stranden med rev och grottor. Namnet Porto de Galinhas (hönornas hamn) härstammar från den tid då det smugglades in slavar i Brasilien. Porto de Galinhas var en av smugglarnas favoritplatser och höna var kodnamnet som användes för slav.

För de som önskar boende av högsta klass rekommenderas Nannai Beach Resort.

Recife Gamla Stan

Olinda

Med alla vackra gamla välbevarade hus, kyrkor och kloster på kullarna i barock och kolonial stil på Olindas kullar och trånga gränder, så blev Olinda tidigt med på Unescos världsarvslista. Det är i och för sig en egen stad med 400 000 invånare som bildades av Duarte Coelho Pereira redan 1535.

Ofta är det svårt att se var Recife slutar och Olinda tar vid. Olinda betyder vacker och det är enkelt att förstå var namnet kommer ifrån. Det är en otroligt vacker utsikt från Olindas höjder ut över det färggranna ofta grönaktiga vattnet.

Det är ett måste att vandra runt i den äldre delen av Olinda bland alla historiska byggnader och arkitektoniska mästerverk från femton, sexton och sjuttonhundratalet. Passa på att besöka Sao Bento klostret från 1500-talet.

Karnevalen i Olinda är vida känd i Brasilien för sina stora dockfigurer som brukar hålla till kring gatan Rua Amporo. Gatan är en bra utgångspunkt för att starta besöket i Olinda.

Medeltemperaturen i Olinda är 30 grader.

Recife

Karta

Halmstad

Stockholm

Kontakt

Vi firar

Brasilienexperten AB

Huvudkontor och butik

Flygaregatan 25

302 38 Halmstad

Brasilienexperten AB

Kontor och butik (tidsbokning)

Karlavägen 14 A

114 31 Stockholm

info@brasilienexperten.se

035-178875 Halmstad

08-218875 Stockholm

Följ oss