Sao Paulo är en av världens absolut största städer.

Själva staden Sao Paulo har 10,8 miljoner invånare och ligger åtta mil från kusten. Stor Sao Paulo med förstäder (bl.a. Campinas och Santos vid kusten har cirka 29 miljoner invånare)

Sao Paulo är namnet både på staden Sao Paulo och på delstaten Sao Paulo. Delstaten Sao Paulo erbjuder sagolika stränder längs kusten och härliga naturupplevelser i inlandet t.ex. i Brotas 25 mil från staden Sao Paulo.

Staden i sig är inte så mycket att se för de flesta turister. För att få en bra upplevelse så är det nödvändigt att ha någon som visar en runt och det blir så klart annorlunda för de som har släktingar eller vänner som jobbar på svenska företag i Sao Paulo och kan visa runt till Sao Paulos smultronställen.

 

Sao Paulo bildades i Piratininga av jesuitmissionärer den 25/1 1554. Vid denna kulle möttes två små floder, som nu för länge sedan är uttorkade. Sao Paulo har nu blivit en gigantisk industristad. I slutet på artonhundratalet började staden växa drastiskt. Invandringen från Sydeuropa och Japan till Brasilien ökade. Numera är migrationen från nordöstra Brasilien fortsatt stor och det strömmar dit tusentals människor varje dag som söker sig till Sao Paulos industrier och arbetstillfällen.

 

Fotboll är väldigt populärt i Sao Paulo. Inte mindre än fyra klubbar har genom åren blivit världsmästare för klubblag. Sao Paulo FC, Palmeiras, Corinthians samt Peles gamla storklubb Santos. Sedan 1925 så har man på nyårsafton genomfört Sylvesterloppet. Distansen har varierat, men är numera fastställd till 15 kilometer. Man har begränsat antalet deltagare till 15000.

Efter fotboll så är nationalsporten i Brasilien motortävlingar och då speciellt Formula 1. Brasilien är varje år värd för ett av loppen som körs i Interlagos.

 

Sao Paulo har tre flygplatser

Guarulhos, där alla internationella flyg landar och även de flesta nationella flygen till andra delar av Brasilien. Congonhas används av mindre flygplan oftast till de närliggande delstaterna. Congonhas ligger centralt och man flyger tätt över höghusen vid landning och start.  Flygbolaget Azul har den tredje flygplatsen Viracopos som ligger i Campinas som sin hemmabas.

 

Sao Paulo

Karta

Halmstad

Stockholm

Kontakt

Vi firar

Brasilienexperten AB

Huvudkontor och butik

Flygaregatan 25

302 38 Halmstad

Brasilienexperten AB

Kontor och butik (tidsbokning)

Karlavägen 14 A

114 31 Stockholm

info@brasilienexperten.se

035-178875 Halmstad

08-218875 Stockholm

Följ oss